Biserica Iancu Vechi - Matasari

Vernisajul online al expoziției de pictură

Pe urmele Sfinților Români

 ediția a VII-a

La biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Sectorul 2 al Capitalei va avea loc miercuri, 31 martie 2021, de la ora 18:30, vernisajul online al expoziției de pictură, desen și colaj "Pe urmele Sfinților Romani", ediția a VII-a -2020, proiect organizat de Parohia Iancu-Vechi Mătăsari și Școala Gimnazială Leonardo da Vinci din București. Cu acest prilej vor fi acordate diplome tuturor elevilor participanți.

Pe parcursul anului 2020, câteva sute de elevi de la peste 30 de unități de învățământ din București și în premieră de la două școli din provincie (Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu” din Ploiești și Școala Gimnazială 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța) au realizat lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viața Sfintilor români, apărători ai unității de credință și de neam, modele de credință și trăire creștină, pe care le-au trimis profesorilor de religie și educației plastică.   

Programul cultural-religios-educativ Pe urmele Sfinților Români face parte din calendarul activităților educative municipale al Ministerului Educației Nationale și Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și din seria manifestărilor din anul 2020, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul Omagial al pastorației părinților și copiilor.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar General al Municipiului București, ai Şcolii Gimnaziale Leonardo da Vinci din București și ai parohiei Iancu Vechi Mătăsari .

 

Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari