Biserica Iancu Vechi - Matasari

Cuvânt de învăţătură

Cuvinte duhovnicesti rostite de Sfinti Parinti si profesori la diferite perioade ale anului bisericesc si pentru tamaduirea de diferite patimi.

Preselectia pentru corul de copii Vox Angeli al parohiei Iancu Vechi Matasari continua
Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, a avut loc preselecția pentru corul de copii Vox Angeli. Au participat mai mulți copii talentați, care au intonat cu multa daruire cantecelul lor preferat și in felul acesta s-a alcătuit nucleul corului de copii Vox Angeli.
Sfinții apostoli Petru și Pavel, misionari de excepție și organizatori iscusiți ai primelor comunități creștine
În ziua de 29 iunie a fiecărui an, creștinii ortodocși și catolici îi sărbătoresc pe sfinții apostoli Petru si Pavel, considerați cei mai importanți ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos pentru rolul determinant în misiunea de propovaduire a Evangheliei.
FLORIILE ȘI SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PĂTIMIRI, ANTICIPARE ȘI PREGĂTIRE SPIRITUALĂ PENTRU SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI
Sfintii evangheliști relateaza activitatea Domnului Iisus Hristos în cei peste trei ani petrecuti in mijlocul poporului evreu. În tot acest timp, Mantuitorul a predicat învățătura Sa prin cetati, a vindecat pe bolnavi si si a schimbat în bine constiinte.
Provocări pentru pastoraţia de astăzi, Preot Constantin Stoica
O radiografie din perspectivă creştină a societăţii contemporane secularizate ne arată că predominante sunt individualismul autosuficient, consumismul şi preferinţa pentru divertisment, dorinţa de a dobândi cât mai multe bunuri materiale.
 Sfinţenia la timpul prezent,  Preot Constantin Stoica
Se apropie pelerinajul de la Iaşi cu prilejul sărbătorii Cuvioasei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, de la mijlocul lui octombrie, iar sfârşitul acestei luni este marcat religios de pelerinajul de la Bucureşti cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie.
Sfinții apostoli Petru și Pavel, contribuție excepțională la predicarea Evangheliei și organizarea Bisericii primare, Preot Constantin Stoica
În fiecare an, la 29 iunie, îi sărbătorim pe Sfinții Apostoli Petru si Pavel, considerați cei mai proeminenți apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos pentru rolul excepțional și contribuția decisivă la predicarea Evangheliei în Imperiul Roman și organizar
Sarbatoarea Floriilor, anticipare a Invierii Domnului AUTOR: preot paroh Constantin Stoica
Sarbatoarea Floriilor rememoreaza evenimentul intrarii in Ierusalim a Mantuitorului Iisus Hristos, cu puțin timp înainte de Patimile, Răstignirea, moartea și Învierea Domnului.
Buna Vestire, începutul mântuirii noastre   AUTOR: preot paroh Constantin Stoica
Evenimentul căruia îi este consacrată sărbătoarea Bunei Vestiri este relatat de Sfântul Evanghelist Luca în capitolul 1, 26.38
Despre credinţă, dragoste şi implicare    AUTOR: preot paroh Constantin Stoica
Suntem la jumătatea Postului Sfintelor Pasti, perioadă de pregătire sufletească pentru a întâmpina aşa cum se cuvine slăvitul praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Strădanie şi perseverenţă  AUTOR: preot paroh Constantin Stoica
Suntem în perioada Postului Sfintelor Paști şi fiecare ne dorim să terminăm cu bine această călătorie spirituală către cea mai mare sărbătoare creştină, Învierea Domnului.