Biserica Iancu Vechi - Matasari
150 de membri ai comunității parohiale Iancu Vechi-Mătăsari în pelerinaj la mănăstiri din județele Constanța și Ialomița

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari a organizat sâmbătă, 2 iunie 2018, un pelerinaj în județele Constanța și Ialomița sub genericul Istorie, Cultură, Tradiție și Spiritualitate pe urmele Sfântului Apostol Andrei. Au fost vizitate mănăstirile Peştera Sfântului Andrei, Sfântul Ioan Botezătorul-Lipniţa, Dervent din Dobrogea, Catedrala ortodoxă şi mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia.

La pelerinaj, organizat cu sprijinul Agentiei de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Romane, au participat 150 de membri ai comunitatii parohiale. Pelerinii au servit masa de prânz la Seminarul Teologic din Slobozia.

Pelerinajul, pe lângă semnificația duhovnicească, istorică și culturală, a avut și o importantă dimensiune socială prin participarea gratuită a unor copii și adulți din familii aflate în dificultate.

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează în fiecare an în lunile mai-iunie și octombrie-noiembrie câte un pelerinaj la mănăstiri, biserici și alte obiective culturale din țară.

 

Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari