Biserica Iancu Vechi - Matasari
72 de pelerini de la biserica Iancu Vechi –Mătăsari  în Țara Sfântă și Iordania

     În perioada 19-25 octombrie 2018, parohia Iancu Vechi–Mătăsari din București a organizat un pelerinaj în Țara Sfântă și Iordania.

      Cei 72 de pelerini au vizitat cele mai importante obiective creștine din Țara Sfântă: biserica Sfântului Mormânt, mănăstirile Înălțării Domnului, Tatăl nostru și Adormirii Maicii Domnului din Ierusalim, biserica Nașterii Domnului din Bethleem, biserica Schimbarea la Faţă de pe muntele Taborului, bisericile Sfântului Arhanghel Mihail şi Buneivestiri din Nazaret, mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul din Hozeva (unde s-au închinat la sfintele moaște ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul) etc.

      În partea a doua a pelerinajului, au fost vizitate obiective creștine din Iordania: biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Madaba, unde se păstrează mozaicul cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu capitala la Ierusalim (secolul al VI-lea d.Hr.), muntele Nebo și Valea lui Moise.

       Pelerinajul organizat de parohia Iancu Vechi-Mătăsari a avut și o importantă dimensiune culturală prin includerea în program a Zidului Plângerii din Ierusalim, iar în Iordania a cetății Jerash, unul dintre siturile arheologice romane de referință din Orientul Mijlociu (secolul al II-lea d.Hr.) și a capitalei Regatului Nabateenilor, Petra (secolul al VI-lea î. Hr.), inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumii antice și moderne.

Galerie imagini