Biserica Iancu Vechi - Matasari
Acțiuni social-filantropice la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari in cadrul programului social-filantropic permanent Dar din Dar se face rai

În luna decembrie, la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari au loc mai multe acțiuni social-filantropice în cadrul cărora familii de vârstnici și persoane singure cu venituri modeste, familii cu mulți copii și venituri insuficiente, precum și persoane cu dizabilități primesc alimente pentru masa de Crăciun, precum și îmbrăcăminte și încălțăminte. 

În fiecare an, pentru cre­dincioșii Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, Postul Nașterii Domnului este un prilej de a-și arăta dragostea creștină și de a fi mai aproape de persoanele aflate în nevoi și suferințe. 

În perioada premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului, persoanele cu dizabilități și cele vârstnice și singure vor primi mâncare gătită tradițională de Crăciun, care va fi distribuită de către slujitorii bisericii și voluntari. Parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă și colaborează cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi și în actualizarea periodică a evidenței familiilor aflate în dificultate. 

Încălțămintea și îmbrăcămintea sunt aduse de membri ai com­u­nității parohiale și societăți comerciale din București pe tot parcursul anului. Hainele sunt sortate și pregătite de preoții slujitori din parohie și sunt oferite personalizat cazurilor sociale din parohie. Cantități importante de îmbrăcăminte sunt oferite permanent și unor familii sărace din alte cartiere bucureștene  și unor comunități sărace din țară, precum localitățile Căzănești din județul Ialomița și Topana din județul Olt. 

Galerie imagini