Biserica Iancu Vechi - Matasari
Acțiuni social-filantropice la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari in săptămâna dinaintea Crăciunului

În săptămâna dinaintea Crăciunului, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din sectorul 2 al Capitalei  a fost alături de persoanele nevoiașe din comunitate. Peste 100 de familii aflate în dificultate au primit carne, brânză, ouă și alimente neperisabile, iar 30 de persoane cu dizabilități, vârstnice și singure aflate în evidența parohiei au primit în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, la casele lor, mâncare gătită tradițională pentru masa de Crăciun. De asemenea, au primit daruri și persoane refugiate din Ucraina și alte țări din Orientul Mijlociu, aflate într-un centru special din apropierea parohiei.

„Până în 25 decembrie, parohia derulează și campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie!”, cu scopul de a cultiva dragostea creștină și generozitatea în rândul copiilor și tinerilor. Fiecare copil care participă la acest program cu o jucărie primește în dar o altă jucărie.

Permanent, aici se desfășoară programul social-filantropic „Dar din dar se face Rai!”, prin care sunt oferite zilnic sau periodic alimente, rechizite, produse de igienă personală și îmbrăcăminte cazurilor sociale. Produsele sunt aduse la biserică de credin­cioși pentru a-i ajuta pe toți cei care solicită sprijin.”(Andrei Butu, Ziarul Lumina)

În acest an, valoarea produselor oferite a fost de peste 140.000 de lei.

Dar din dar se face Rai!”, prin care sunt oferite zilnic sau periodic alimente, rechizite, produse de igienă personală și îmbrăcăminte cazurilor sociale. Produsele sunt aduse la biserică de credin­cioși pentru a-i ajuta pe toți cei care solicită sprijin.

În acest an, valoarea produselor oferite a fost de peste 140.000 de lei.

diac. Marius D. OBLU

https://ziarullumina.ro/filantropie/actiuni-social-filantropice-la-parohia-iancu-vechi-matasari