Biserica Iancu Vechi - Matasari
Expoziţie de icoane la Primăria Sectorului 2 Capitală Expoziţie de icoane la Primăria Sectorului 2 Capitală

În perioada 11-18 martie, Protoieria Sector 2 Capitală în parteneriat cu Primăria Sector 2 organizează la Biserica Icoanei din municipiul București cea de-a 12-a ediție a proiectului cultu­ral-re­ligios „Duminica Ortodoxiei”. Seria de evenimente din cadrul proiectului a început luni, 11 martie, la Galeria Art, cu o expo­ziție de icoane intitulată „Icoana, fereastră către Dumnezeu”. Icoanele au fost realizate de copiii din cadrul cercurilor de pictură desfă­șurate la trei parohii din cuprinsul Protopopiatului Sector 2.

La eveniment au participat părintele protopop Ioan Popescu,  Răzvan Cristian Zaharia, directorul Centrului cultural „Mihai Eminescu” al Primăriei Sector 2, părintele Bogdan Teleanu de la Biserica „Sfântul Pantelimon”-Foișorul de Foc, părintele diacon Marian Vasluianu de la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari, elevi, părinți și profesori.

Părintele protopop Ioan Popescu a subliniat importanța modelelor creștine în viața copiilor și a apreciat implicarea activă a parohiilor în viața acestora. „Astăzi a început programul evenimentelor ce se desfășoară pe mai multe zile în mijlocul copiilor. Copiii de la trei parohii din Protopopiatul Sector 2 au expus icoane pictate de ei. Icoana este un model pentru copii și este foarte frumos că cei mici își aleg ca modele sfinții din icoanele pe care le pictează. Ele vor fi evaluate și, în funcție de valoarea lor, copiii vor fi premiați cu câte o trusă specială de pictură”, a spus părintele Ioan Popescu.

Fiecare din cele trei parohii participante a prezentat un număr de lucrări realizate în cadrul cursurilor de pictură. Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, cu un atelier de pictură cu tradiție de opt ani, a participat cu 43 de icoane, Parohia „Sfântul Pantelimon”-Fo­ișorul de Foc cu 18 icoane și Parohia Icoanei cu 10 icoane. Cele mai reușite lucrări au fost premiate, iar copiii au primit cadouri din partea reprezentanților Primăriei Sectorului 2 Capitală.