Biserica Iancu Vechi - Matasari
Adormirea Maicii Domnului - Hramul istoric al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari

Adormirea Maicii Domnului - Hramul istoric al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari

 

Parohia „Iancu Vechi-Mătăsari” şi-a serbat duminică, 15 August 2021, hramul istoric, "Adormirea Maicii Domnului''.

Programul special dedicat sarbatorii a început Sambata, 14 august, cu slujba de priveghere (Vecernie si Litie), urmată de Prohodul Maicii Domnului și de tradiționala procesiune în jurul bisericii.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită pe spaţiul verde din vecinătatea bisericii, de către slujitorii bisericii, părintele paroh Constantin Stoica, părintele Horia Măluşanu si parintele diacon Marius Oblu. Dupa săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba Parastasului pentru ctitorii, binefăcătorii și slujitorii bisericii, trecuti la Domnul.

In perioada 08 iulie-12 august 2021 s-a desfasurat Atelierul de pictura "#Flori_din_Gradina_Maicii_Domnului", sustinut si coordonat de catre dna prof. Maria-Nicoleta Petrescu. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc Vernisajul expozitiei cu lucrarile realizate in cadrul atelierului de pictura si premierea tuturor participantilor. Lucrarile premiate vor fi expuse in biserica, pe toata perioada lunii August.

Raspunsurile la Sf. Liturghie au fost oferite de Corul “Vox Coelestis” al parohiei noastre, dirijat de dl. Razvan Rados. Prin grija Consiliului parohial si al Comitetului parohial, toți cei prezenți la Sfânta Liturghie au primit daruri culinare, pregatite pentru acest praznic.

Preotii slujitori si consiliul parohial aduc multumiri tuturor celor care prin efortul lor au sprijinit acest eveniment.

Rugaciune:

Preasfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, depărtează de la noi, păcătoşii şi nevrednicii robii tăi, trândăvirea, uitarea, nerecunoştinţa, lenevirea şi toate gândurile cele rele şi viclene, urâte şi defăimătoare. Alungă-le de la inimile noastre cele ticăloase şi de la sufletele noastre cele întinate şi de la mintea noastră cea întunecată. Stinge văpaia patimilor noastre şi ne ajută, că neputincioşi suntem. Fereşte-ne de aducerile aminte, de deprinderile cele viclene şi de toate faptele cele rele, din noapte şi din zi, şi ne izbăveşte de ele. Că preabinecuvântat şi preamărit este numele tău cel sfânt, în cer şi pe pământ, în vecii vecilor. Amin.

imag. icoana: [https://identitatea.ro]

Galerie imagini