Biserica Iancu Vechi - Matasari
Ajutor pentru elevi la început de an școlar de la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari

De 11 ani, la început de an școlar, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din București derulează programul social-educațional „Ajută un copil să meargă la școală!”, prin care oferă gratuit rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte elevilor proveniți din familii defavorizate din comunitate. Scopul acestui program este prevenirea excluziunii sociale și a abandonului școlar în situațiile de risc, precum și încurajarea performanței școlare.

Mai ales în această perioadă, când mulți membri ai comunităţii parohiale se află în dificultate, fără locuri de muncă sau într-un moment economic greu, peste 50 de elevi aflați în evidența Serviciului social parohial primesc rechizite (caiete, pixuri, stilouri, penare, rigle, acuarele etc.), ghiozdane şi măşti de protecţie sanitară.

De asemenea, pentru 6 elevi, parohia va cumpăra uniforme școlare și în­călțăminte, necesare pentru a începe noul an școlar. Rechizitele, ghiozdanele şi celelalte articole oferite sunt cumpărate în parte din fondurile parohiei sau sunt achiziționate și aduse la biserică de membri ai comunității parohiale.

Astfel, până la 20 septembrie 2021, la intrarea în biserică se va afla un spațiu special amenajat dedicat acestui program, unde cei care doresc pot lăsa darurile lor pentru acești copii.

Parohia acordă o atenţie specială câtorva familii numeroase care, săptămânal, pri­mesc alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte şi măşti de protecţie sanitară. Totodată, elevii din aceste familii participă la cele patru programe educaționale (cursuri de engleză, desen şi pictură, Şcoala de Duminică, cor de copii) și la alte activităţi specifice vârstei organizate de parohie.

sursa:https://ziarullumina.ro

Galerie imagini