Biserica Iancu Vechi - Matasari
ALEGERI PENTRU CONSILIUL PAROHIAL SI COMITETUL PAROHIAL  LA PAROHIA IANCU VECHI-MATASARI

 

În conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, ale Regulamentului pentru funcționarea organismelor deliberative și executive din Patriarhia Română si cu prevederile adresei Arhiepiscopiei Bucureștilor, Sectorul Administrativ-Bisericesc [Temei nr. 10.780/01.11.2021], privind calendarul alegerilor organismelor deliberative și executive din parohiile și eparhiile Patriarhiei Române si în parohia Iancu Vechi-Matasari s-au organizat, in luna ianuarie, alegeri pentru Consiliul parohial si Comitetul parohial, pentru un mandat de 4 ani (2022-2026).

Primul pas în derularea acestui proces important din viața parohiei a constat în convocarea si constituirea Adunării Parohiale electorale, „compusă din credincioșii majori ai parohiei, bărbați și femei, care mărturisesc prin credința, faptele și ținuta lor morală, atașamentul față de Biserica Ortodoxă, de învățătura ei de credință și de instituțiile ei”.

Conform calendarului, au fost aduse la cunostinta credinciosilor Decizia Chiriarhala și prevederile statutare și regulamentare bisericești privind modul de desfășurare a alegerii organismelor parohiale de către Adunarea Parohială electorală, componența și atribuțiile Adunării parohiale, ale Consiliului parohial și Comitetului parohial pentru care au avut loc alegeri în aceeasi zi.

La propunerea parintelui paroh Constantin STOICA, Adunarea Parohială electorală a aprobat Biroul Adunării constituit din preotul paroh, in calitate de președinte, domnii Cristian IONESCU și Alexandru-Remo AXINESCU - bărbați de încredere și parintele coslujitor Horia MALUSANU, secretar. Acestia au vegheat la buna desfășurare a procesului de alegeri și au întocmit procesul verbal al lucrărilor Adunării Parohiale electorale.

Noii membri ai Consiliului parohial și noile membre ale Comitetului parohial al Parohiei Iancu Vechi-Matasari au fost alesi din rândul credincioșilor cu o viata morala si duhovniceasca deosebita, dinamici si implicati in viata parohiei si a Bisericii, cu conștință misionară, dispusi oricand sa raspunda chemarii si nevoilor parohiei.

De asemenea, Cosniliul parohial a desemnat si ales in calitatea de Epitrop pe domnul Econ. Dipl. Gheorghe BIVOL, care “are datoria -cf. Statutului B.O.R.- sa sprijine parohul în administrarea corecta si eficientã a bunurilor parohiale”.

Cei alesi provin din diferite categorii socio-profesionale și de vârstă diferita, oameni cu o bogata experienta profesionala si expertiza in domeniile in care au activat sau inca activeaza, toți fiind enoriași ai parohiei, cunoscuți de membrii Adunării Parohiale electorale.

Sunt “membri de drept în Consiliul parohial, cu vot deliberativ: preotul paroh ca președinte, ceilalți preoți și diaconi slujitori activi ai parohiei, precum și cântărețul (cantor,dascăl) bisericii parohiale”.

In alocutiunea sa din ziua alegerilor, parintele paroh Constantin STOICA a tinut sa sublinieze că dobândirea calității de membru intr-un organism parohial nu este nicidecum un privilegiu, ci mai degraba este o responsabilitate. Membrii acestor organisme, prin care se conduce si se supravegheaza activitatea parohiei, trebuie să fie pildă pentru ceilalti membri ai comunitatii parohiale prin rugaciune si fapta buna, prin atașament și implicare în viața parohiei si prin frecventarea programului liturgic.

La randul lor, membrii comunitatii parohiale trebuie sa-si arate respectul fata de cei alesi si sa colaboreze cu acestia in vederea bunului mers al activitatilor misionar-pastorale si sociale de la parohie.

În numele preoților coslujitori și al enoriașilor, parintele paroh a adus mulțumiri si cuvinte de apreciere membrilor Consiliului parohial și doamnelor din Comitetului parohial care și-au desfășurat activitatea în mandatul 2018-2022, unii dintre aceștia fiind realesi pentru un nou mandat.

Noii membri aleși precum si membrii de drept în Consiliul parohial au depus jurământul, in zilele de 23 si 30 ianuarie 2022, dupa Sfanta Liturghie, in prezenta tuturor credinciosilor.

 

COMPONENȚA NOULUI CONSILIULUI PAROHIAL:

Pr. Paroh Constantin STOICA - presedinte

Pr. Horia-Constantin MALUSANU - secretar

Diac. Marius-Constantin OBLU

Econ. Gheorghe BIVOL - epitrop

Econ. Andrei PĂTRAŞCU

Econ. Ioan Valer MAN

Ing. Marian RUSU

Ing.Paul-Nicolae ANCUŢA

Ing. Constantin PUICĂ

Ing. Teodor ONCESCU

Ion MILITARU

Prof. Univ. Paul DUMITRESCU

Armand-Mircea PETRESCU

Nicolae Șerban

Ing. Ioan SGLIMBEA

Marian SIMION – supleant

Florin ROŞU - supleant

______

Diac. Marius D. OBLU

Galerie imagini