Biserica Iancu Vechi - Matasari
Campania „Ajutor pentru Ucraina” la Parohia Iancu Vechi‑Mătăsari din Capitală

Parohia Iancu Vechi-Matasari din Bucuresti in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Vanatoresti din Romania organizeaza campania umanitara „Ajutor pentru Ucraina”. Campania este sustinuta de Fundatia NORDIS, un lant farmaceutic din Bucuresti si Episcopia Tulcii si are ca scop ajutorarea, pentru inceput, a fratilor nostri refugiati din Ucraina aflati in orasul Isaccea, Jud. Tulcea si a familiilor aflate in dificultate in orasul ucrainean Ismail si regiunea Odesa.

Cei care doresc sa sustina aceasta campanie umanitara pot aduce la biserica Iancu Vechi-Matasari, zilnic intre orele 8:30-20:00 urmatoarele:

produse alimentare neperisabile: conserve de carne, peste, pate, conserve din legume, fasole etc., orez, ulei, zahar, dulciuri, alte produse alimentare ambalate si apa plata

-   produse infanti: mancare, scutece etc.

-   produse de igiena (sapun, sampon, servetele umede, dezinfectant etc.)

-   paturi si saci de dormit noi

- medicamente: antibiotice, hemostatice, analgezice, bandaje, tifon, seringi, sisteme pentru infectii, solutii pentru perfuzii, manusi medicinale, masti medicinale, hemoconii (recipiente de colectare a sangelui), genti frigorifice speciale, material de sutura de diferite dimensiuni, turnichet pentru oprirea sangerarii si garouri

- Targa, material pentru repararea fracturilor, catetere intravenoase si alte medicamente necesare pentru truse medicale de prim ajutor (pancreatina, insulina, dimedrol, nimesulid, niforocsazid)

Produsele sunt transportate de Federatia Asociatiilor Vanatoresti din Romania la Isaccea si depozitate intr-o hala pusa la dispozitie de autoritatile locale, cu sprijinul Prefecturii Judetului Tulcea.

Apoi, sunt oferite refugiatilor ucraineni gazduiti in zona, cu sprijinul unui grup de voluntari, inclusiv din parohiile ortodoxe din Isaccea.

Surplusul de produse va fi transportat de Asociatia Vanatorilor Ucraineni din Delta Dunarii si oferit familiilor in dificultate din Ismail si regiunea Odesa.

In functie de evolutia situatiei, campania umanitara AJUTOR PENTRU UCRAINAse va adresa si altor refugiati ucraineni gazduiti in locatii din Bucuresti si Sudul tarii.

C O N T A C T:

PAROHIA IANCU VECHI-MATASARI

Tel: (+4) 0722 615 606

                0765 446 238

                0731 205 629

Email: contact@bisericaiancuvechi.ro

www.facebook.com/BisericaIancuVechiMatasari

Serviciul social al Parohiei Iancu Vechi-Matasari