Biserica Iancu Vechi - Matasari
Nouă raclă pentru moaştele sfinţilor ocrotitori

Sâmbătă, 30 martie 2013 noua raclă cu moaştele Sfinţilor Mucenici Eustaţie, Teopista, Agapie şi Teopist de la Parohia „Iancu Vechi“ - Mătăsari din Bucureşti a fost sfinţită, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. 

Slujba de sfinţire a noii racle a fost săvârşită de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Reşedinţa patriarhală, în prezenţa preoţilor slujitori de la Catedrala patriarhală şi a părintelui consilier patriarhal Constantin Stoica, parohul Bisericii „Iancu Vechi“ - Mătăsari. În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că iniţiativa de punere în valoare a moaştelor aflate la Parohia „Iancu Vechi“ - Mătăsari reprezintă o lucrare de o frumoasă grijă pastorală pentru credincioşi, dar şi de cinstire a sfinţilor care ocrotesc biserica parohiei.

Noua raclă din argint cu moaştele Sfinţilor Mucenici Eustaţie, ale soţiei sale Teopista şi ale fiilor lor Agapie şi Teopist, realizată la Atelierele Patriarhiei Române, a fost adusă de delegatul Patriarhului Bisericii noastre, PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Potrivit tradiţiei ortodoxe, înainte de a fi săvârşită Sfânta Liturghie, noua raclă a fost purtată în procesiune împrejurul Bisericii „Iancu Vechi“ - Mătăsari, iar apoi a fost aşezată în baldachinul din interiorul lăcaşului de cult. 

 Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit aici Sfânta Liturghie iar răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul coral „Vox Coelestis“ al parohiei, dirijat de Răzvan Rădos. 

 După Sfânta Liturghie a fost lansat pliantul Parohiei „Iancu Vechi“ - Mătăsari şi a fost aniversat muzicologul Viorel Cosma, membru al comunităţii parohiale care a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani.