Biserica Iancu Vechi - Matasari
PAROHIA IANCU VECHI-MATASARI A AJUTAT CU PESTE 170.000 Lei FAMILIILE AFLATE IN DIFICULTATE, IN ANUL 2021

În luna decembrie 2021, la parohia Iancu Vechi-Mătăsari din protoieria sectorului 2 din Capitală au avut loc mai multe acțiuni social-filantropice în cadrul cărora familii de vârstnici și persoane singure cu venituri modeste, familii cu mulți copii, precum și persoane cu dizabilități au primit alimente pentru masa de Crăciun, precum și îmbrăcăminte și încălțăminte. 

 

AJUTOR ALIMENTAR PENTRU FAMILII AFLATE IN DIFICULTATE

Pentru comunitatea de cre­dincioși ai parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, postul Nașterii Domnului este un prilej de a-și arăta dragostea creștină și de a fi mai aproape de persoanele aflate în nevoi și suferințe. 

De asemenea, au primit daruri și persoanele refugiate, în majoritate copii, din Siria și alte țări din Orientul Mijlociu aflate într-un centru special din apropierea parohiei.

În săptamana sărbătorii Nașterii Domnului peste 120 de familii aflate în dificultate au primit carne, brânza, ouă, zahar, ulei, orez, făina, cozonaci, dulciuri si  fructe pentru masa de Crăciun.

În ajunul Nașterii Domnului, 30 de persoane cu dizabilități și cele vârstnice și singure au primit mâncare gătită tradițională de Crăciun, care a fost distribuită de către slujitorii bisericii și voluntari.

DARURI PENTRU COPII

Anul acesta, la sarbatoarea Nasterii Domnului, cu sprijinul Fundatiei NORDIS, 35 de copii au primit incalțăminte și îmbrăcaminte nouă, jucării, dulciuri și fructe.

În acest sens, slujitorii si voluntarii bisericii, au intrebat cei 35 de copii „ce doresc sa primeasca de Craciun?”. Apoi, darurile dorite de copii au fost cumparate si oferite personalizat fiecaruia dintre ei.

În perioada de la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae și până la sărbătoarea Nașterii Domnului, parohia Iancu Vechi-Mătăsari a derulat programul „Oferă o jucărie, fă o bucurie!”, în cadrul căruia zeci de copii primesc jucării, dulciuri, fructe și rechizite aduse în dar de membrii comunității parohiale. Fiecare copil care participă la program cu o jucărie primește în dar o altă jucărie. 

PROGRAM SOCIAL PERMANENT

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă și colaborează cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi și în actualizarea periodică a evidenței familiilor aflate în dificultate

Încălțămintea și îmbrăcămintea sunt aduse de membri ai com­u­nității parohiale, societăți comerciale si fundații din București pe tot parcursul anului. Hainele sunt sortate și pregătite de preoții slujitori și sunt oferite personalizat cazurilor sociale din parohie. Cantități importante de îmbrăcăminte sunt oferite permanent și unor familii sărace din alte cartiere bucureștene  și unor comunități sărace din țară, precum Jilavele și Slătioara din județul Ialomița.

O atenție specială a fost acordată anul acesta, in contextul pandemiei, oferirii de măști de protecție sanitara și dezinfectanți familiilor și persoanelor aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari derulează programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai!, prin intermediul căruia produsele aduse la biserică de membri ai comunității (alimente perisabile și neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite, jucării, produse de igienă și de strictă necesitate etc.) sunt oferite zilnic, săptămânal sau periodic cazurilor sociale aflate în evidența parohiei.

In anul 2021, valoarea produselor oferite a fost de peste 170.000 lei.

Diac. Marius D. OBLU

26 Decembrie 2021

Galerie imagini