Biserica Iancu Vechi - Matasari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari alături de semeni în preajma Sfintelor Paști

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari alături de semeni

în preajma Sfintelor Paști

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din sectorul 2 al Capitalei desfășoară în preajma sărbătorilor pascale ample acțiuni caritabile. Peste 150 de familii defavorizate, beneficiare ale programului social-filantropic „Dar din dar se face rai”, au primit alimente necesare pentru masa de Sfintele Paști. De asemenea, pe tot parcursul anului se desfășoară și programul „Masa bucuriei cu prietenii Mântuitorului Iisus Hristos”, prin care 30 de persoane primesc hrană caldă în fiecare zi de sâmbătă. Toate acțiunile sunt susținute material și financiar de membri ai comunității parohiale.

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari este alături în această perioadă de semenii aflați în suferință, intensificând acțiunile social-filantropice. Sunt demarate acțiuni de colectare și distribuire de alimente de către voluntarii comunității, coordonați de părintele Horia Constantin Mălușanu. Listele cu familiile defavorizate sunt actualizate prin colaborarea cu administratorii blocurilor din parohie, care identifică și transmit cazurile sociale recente.

Alimentele și hrana caldă sunt oferite atât la biserica parohială, cât și la domiciliul beneficiarilor, cu respectarea distanțării sociale și a normelor sanitare în vigoare.

„Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari intensifică programul social-filantropic permanent «Dar din dar se face rai». Peste 150 de familii aflate în evidența parohiei vor primi pentru masa de Sfintele Paști toate produsele alimentare perisabile și neperisabile de care au nevoie. Aici ne referim la carne, ouă, brânză, zahăr, ulei, orez, făină, precum și cozonaci, fructe și dulciuri pentru familiile cu mulți copii. De asemenea, în ziua de Paști, parohia noastră organizează o masă pentru persoanele cărora nu are cine să le gătească. În această situație se află 30 de persoane. Activitatea este susținută financiar de mai mulți membri ai comunității parohiale, care au dorit să susțină acest program social-filantropic. Pe toată perioada anului, s-a desfășurat și programul «Masa bucuriei cu prietenii Mântuitorului Iisus Hristos», prin care în fiecare zi de sâmbătă, uneori și într-o altă zi din timpul săptămânii, 30 de persoane primesc mâncare gătită, trei feluri de mâncare, fie la biserică, fie la locuințele acestora. Distribuirea hranei se face prin voluntarii parohiei noastre”, ne-a spus părintele paroh Constantin Stoica.

Totodată, în toată această perioadă, coșul special cu alimente pentru persoanele nevoiașe este pregătit permanent de membrii comunității parohiale, reușind să fie ajutate punctual toate persoanele cu nevoi speciale sau nedeplasabile.

Sursa: ziarullumina.ro

Articol de: Andrei Butu - 28 Aprilie 2021

Galerie imagini