Biserica Iancu Vechi - Matasari
PAROHIA IANCU VECHI-MĂTĂSARI    derulează în perioada 20 august-20 septembrie  programul social-educațional   „AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ!”

De 12 ani, la început de an școlar, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din București derulează programul social-educațional „Ajută un copil să meargă la școală!”, prin care oferă gratuit rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte elevilor proveniți din familii defavorizate din comunitate şi din alte cartiere bucureştene.

Scopul acestui program este prevenirea excluziunii sociale și a abandonului școlar în situațiile de risc, precum și încurajarea performanței școlare.

Peste 50 de elevi, aflați în evidența Serviciului social parohial, vor primi rechizite (caiete, pixuri, stilouri, penare, rigle, acuarele etc.) si ghiozdane. De asemenea, pentru 10 elevi, parohia va cumpăra uniforme școlare și în­călțăminte, necesare pentru a începe noul an școlar.

Astfel, în perioada 20 august - 20 septembrie 2022, la intrarea în biserica se află un spațiu special amenajat dedicat acestui program, unde cei care doresc pot lăsa darurile lor pentru copii.

Rechizitele, ghiozdanele şi celelalte articole oferite sunt cumpărate în parte din fondurile parohiei sau achiziționate din donatiile membrilor comunității parohiale. În susţinerea acestui program şi a altor programe caritabile sunt implicaţi şi parteneri ai parohiei, ONG-uri şi societăți comerciale din București.

Slujitorii bisericii si membrii Consiliului parohial aduc multumiri tuturor celor care sprijină programele  filantropice si social-educaționale ale parohiei!

Diac. Marius D. OBLU

Galerie imagini