Biserica Iancu Vechi - Matasari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, cu sprijinul Agenției de pelerinaje BASILCA TRAVEL a Patriarhiei Române, organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 20-26 februarie 2023 (7 zile/6 nopți).

Pentru program și alte detalii organizatorice, vă rugăm să vă adresați la pangarul bisericii sau la numerele de telefon: 0722. 615 606 / 0731. 205 629.

 

________

Ziua I, luni, 20 februarie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) - plecări internaţionale (sala de aşteptare) - la ora 17:00, cursa TAROM RO 153. Decolare ora 19:55, sosire pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la ora 22:30. Cazare la hotel în Bethleem.

Ziua a II-a, marti, 21 februarie: Mic dejun. Vizităm în regiunea Bethleem - Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie și a Sf. Sofia - mama Sf. Sava. Deplasare în pustiul Iudeii (15 km) pentru a ne închina în Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava). Ne întoarceam la Bethleem - unde ne vom închina în biserica ortodoxă a Naşterii Domnului construită deasupra peşterii în care S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos și Grota Laptelui. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua a III-a, miercuri, 22 februarie: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (locul în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi rugăciunea “Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi arestat), biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului - unde ne vom închina în biserica Adormirii Maicii Domnului și vom vizita Foişorul „Cina cea de Taină”, precum şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua a IV-a, joi, 23 februarie: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sfântului Mucenic Ştefan şi ne închinăm în biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos până la biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce etc). Timp liber în Cetatea Ierusalimului.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua  a V-a, vineri, 24 februarie: Mic dejun. Deplasare către Hozeva la Mănăstirea Sfântului Gheorghe (închinare la moaştele Sfântului Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon - și închinare în biserica „Dudul lui Zaheu”. Vizitarea Aşezământului Românesc de la Ierihon. Apoi deplasare pe valea Iordanului unde vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. În drum ne vom închina în Mănăstirea Sfântului Gherasim.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua a VI-a, sambata, 25 februarie: Mic dejun.  Deplasare la Ein Karem - pentru a ne închina în biserica Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Deplasare la Muntele Tabor pentru închinare în biserica ortodoxă “Schimbarea la Faţă”.  Deplasare pe Muntele Fericirilor pentru vizitarea bisericii construită în apropierea locului unde Mântuitorul a rostit Predica de pe munte. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, a Sinagogii şi a casei soacrei lui Petru. Închinare în bisericile din Capernaum și din Tabgha, biserica înmulţirii pâinilor şi peştilor și în biserica Sfântului Petru. Cazare şi cină la hotel în Tiberias.

 

Ziua a VII-a, duminica, 26 februarie:  Mic dejun.  Deplasare la Nazareth pentru închinare în biserica ortodoxă Sfântul Arhanghel Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în biserica romano-catolică a Bunei Vestiri.  Deplasare la Lod și închinare în biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sfântului Gheorghe. Sosire la aeroport în jurul orei 20:00. Decolare la 23:30 - cursa TAROM RO 154 cu sosire la Bucureşti la ora 02:15.

 

TARIF: 490 EURO + 580 USD/ pers/cameră dublă

SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 250 USD

SERVICII INCLUSE:

·      transport avion cu compania naţională TAROM: București - Tel Aviv - București;

·    cazare hotel în Bethleem  - 5 nopți şi 1 noapte în hotel din oraşul Tiberias; 6 mic dejun + 5 cine.

·    transfer aeroport - hotel - aeroport;

·    transport local cu  autocarul conform programului;

·    taxe de aeroport și intrari la toate obiectivele din program;

·    asistență religioasă și ghid local.

SERVICII NEINCLUSE:

  • asigurarea medicală se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani cu domiciliul sau reședința în România. Pentru persoanele cu domiciliul sau resedinta în strainătate asigurarea se încheie în țara respectivă;
  • Tips pentru șofer, personal hotelier, transferuri microbuz: 25 Euro.

ACTE NECESAREpaşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

CONTRAVALOAREA PELERINAJULUI  TREBUIE ACHITATĂ INTEGRAL PÂNĂ LA

15 IANUARIE 2023