Biserica Iancu Vechi - Matasari
PE URMELE SFINTILOR - PELERINAJ IN GRECIA

P E L E R I N A J  G R E C I A

(6 zile /5 nopți)

(ÎNCHINARE LA MOAȘTELE  SF. DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR LA SALONIC, SF. IOAN RUSU ÎN INSULA EVIA, SF. NECTARIE ÎN INSULA EGHINA, SF. EFREM CEL NOU LA NEA MAKRI, SF. PARASKEVI ÎN VALEA TEMBI)

  • ZIUA 1, luni -17 aprilie (750 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 pe traseul Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Sofia (în funcţie de timp, oprire la Mănăstirea Rila, cea mai importanta mănăstire din Bulgaria)-Promahonas-Serres-Salonic. Cazare Salonic si cină.

 

  • ZIUA 2, marti-18 aprilie (250 km):  Mic dejun. Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului: Biserica Sfântul Dimitrie  (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Biserica este ridicată pe locul unde a fost martirizat Sfântul în prima jumătate a sec. V). Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V), Arcul lui Galeriu (ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic, Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV). Plecare spre Kalambaka, oprire în Valea Tembi, închinare la moaştele Sfintei Paraschevi în Mănăstirea Sfânta Paraschevi (tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei cu probleme la ochi). Cazare Kalambaka si cină.

 

  • ZIUA 3, miercuri-19 aprilie (360 km): Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică”). În funcţie de programul de vizitare, închinare în mănăstiri din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos). Plecare spre Atena, cazare si cină.

 

  • ZIUA 4, joi-20 aprilie (140 km): Mic dejun.  Deplasare către Portul Pireu, traversare cu feribotul Pireu-Eghina. Închinare la moaştele Sfântului Nectarie Vindecătorul de boli, în Mănăstirea Sfânta Treime şi vizitarea vechii mănăstiri, chiliei și mormântului Sfântului Nectarie). Traversare cu feribotul Eghina-Pireu. Deplasare la Nea Makri - Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (Sfântul a fost călugăr în această mănăstire şi a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV). Cazare Atena si cină.

 

  • ZIUA 5, vineri-21 aprilie (470 km): Mic dejun. Deplasare spre Insula Evia (a doua ca dimensiune a Greciei)-închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica din Prokopi (ridicată în anul 1951). Plecare către Salonic cu oprire la Mănăstirea Kato Xenia (închinare la o parte din Brâul Maicii Domnului și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului).  Cazare Salonic si cină.

 

  • ZIUA 6, sambata-22 aprilie (720 km): Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

TARIF:540 EURO / pers. /cameră dublă,  grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 150 EURO

SERVICII INCLUSE:

- transport cu autocar;

- 5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală) cu demipensiune; 

- feribot Pireu - Egina-Pireu (Insula Eghina)

- feribot Agiokampos - Glyfa (Insula Evia)

- preot şi ghid însoţitor

 

SERVICII NEINCLUSE:

-  intrările la obiectivele turistice (6 euro/pax la Rotonda -Salonic, 3 euro/pax la fiecare mănăstire din Complexul Meteora)

-  asigurarea medicală

- asigurarea storno - facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

 

Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situatii speciale.

 

ACTE NECESARE: Carte de identitate valabilă sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi la pangarul bisericii sau la nr. de tel. 0722 615 606.