Biserica Iancu Vechi - Matasari
Programul social-educational „Ajută un copil să meargă la școală!  la parohia Iancu Vechi-Mătăsari

La început de an școlar, 50 de elevi din Parohia Iancu Vechi-Mătăsari au beneficiat gratuit de rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte oferite de parohie cu sprijinul comunității parohiale, prin programul social-educațional „Ajută un copil să meargă la școală!”.

De 10 ani, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protopopiatul Sector 2 Capitală derulează programul social-educaţional „Ajută un copil să meargă la școală!”, care își propune o susținere permanentă a elevilor, să ajute cu rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte elevii din familii sărace cu scopul prevenirii excluziunii sociale și abandonului școlar, în situațiile de risc, precum și încurajarea performanței școlare.

În atenția parohiei se află și o familie cu patru copii, cel mai dificil caz dintre cele 100 de familii din comunitate aflate în dificultate, care de câteva ori pe săptămână primește alimente perisabile și neperisabile. Săptămâna trecută, cei patru copii ai familiei au mers împreună cu slujitorii Bisericii pentru a cumpăra uniforme noi și încălțăminte, necesare pentru a începe noul an școlar. De asemenea, duminică, 8 septembrie 2019, cei patru copii au primit câte un ghiozdan cu toate rechizitele pentru școală.

Cei patru elevi vor fi permanent în atenția comunității parohiale Iancu Vechi-Mătăsari, inclusiv prin participarea la cursurile educaționale organizate gratuit (limba engleză, pictură, origami), și vor primi ajutor periodic la lecții prin implicarea unor tineri voluntari.

Galerie imagini