Biserica Iancu Vechi - Matasari
Serbare de Sfântul Nicolae la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari

La Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protopopiatul Sector 2 Capitală a avut loc vineri, 6 decembrie 2019, serbarea „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”. 

La eveniment au luat parte peste 100 de copii din parohie, elevi de la școlile gimnaziale din zona Piața Iancului și participanți la cursurile de engleză, pictură și Școala de duminică organizate permanent de parohie.

De asemenea, au fost invitați copii cu deficiențe de vedere de la una dintre școlile speciale din apropiere. Toți copiii au cântat colinde și au primit în dar dulciuri, fructe și jucării. 

Cu acest prilej a avut loc lansarea campaniei „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, cu scopul cultivării generozității copiilor și tinerilor. În cadrul acestei campanii, care se va desfășura în perioada 6-25 decembrie 2019, copiii sunt îndemnați să aducă o jucărie la biserică, care va fi oferită copiilor fără posibilități materiale.

„Ca în fiecare an, această serbare a adunat la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari elevi colindători de la Școala Gimnazială nr. 56, care au dorit să se facă vestitori ai sărbătorii Nașterii Domnului prin colinde și poezii. Trăim o mare bucurie să vedem că elevii coordonați de doamnele învățătoare și educatoare răspund în fiecare an cu multă receptivitate, într-un număr atât de mare, la această serbare organizată cu ocazia Sfântului Nicolae. În felul acesta, copiii duc mai departe o tradiție milenară a colindului”, a precizat părintele diacon Marian Daniel Vasluianu, coordonatorul Sectorului activități cu copii și tinerii al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.