Biserica Iancu Vechi - Matasari
“SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”

Duminica, 5 decembrie 2021, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, din Protopopiatul Sector 2 Capitală, va organiza serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”.

Anul acesta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România [FeAV], instituție care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sf. M. Mc. Eustație şi cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală.

Vor fi oferite daruri -jucării, dulciuri, fructe, cărti de rugaciuni si povestiri religioase etc.- la aproximativ 100 de copii din comunitatea noastră parohială, precum și din ale cartiere bucureștene.

Un număr de 10 copii proveniți din familii aflate în situaţii financiare precare vor primi, -pe langă dulciuri, fructe și jucării, - încălțăminte, îmbrăcăminte și măști de protecție sanitară.

De asemenea, 4 familii cu 7 copii aflați într-un centru de refugiați din cuprinsul parohiei noastre, vor primi ajutoare constând în: încălțăminte, îmbrăcăminte, alimente, dulciuri, fructe și jucării. Valoarea totală a darurilor și ajutoarelor oferite este de 10.000 Lei.

Corul VOX COELESTIS al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari, dirijat de dl. Răzvan Rădos,  va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun pentru credincioșii comunității parohiale și pentru copiii prezenți la serbare.

Luna decembrie este cunoscută ca luna cadourilor. De aceea, în această perioadă se derulează campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, cu scopul cultivării generozității copiilor și tinerilor. Copiii sunt îndemnați să aducă o jucărie la biserică, care va fi oferită copiilor fără posibilități materiale în preajma sărbatorii sfinte a Naşterii Domnului (Crăciunul).

sursa foto: internet

diac. Marius Oblu

Galerie imagini