Biserica Iancu Vechi - Matasari
Vernisajul expoziției de pictură Pe urmele Sfinților Români  la biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală

La biserica Iancu Vechi-Mătăsari a avut loc miercuri, 23 mai 2018, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj Pe urmele Sfinţilor Români, ediția a V-a, cu tema Sfinţi români, apărători ai unității de credință și de neam.

Expoziția a reprezentat încheierea programului cultural-religios-educativ, intitulat Pe urmele Sfinților Români, derulat de parohia Iancu Vechi–Mătăsari și Şcoala Gimnazială nr. 56 în perioada februarie – mai 2018.

Peste 200 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnaziala nr. 56 au participat la acest program cultural-religios, care a constat în prezentarea de către preoții parohiei Iancu Vechi-Mătăsari a vieții Sfinţilor români, apărători ai unității de credință și de neam, timp de 15 minute bilunar la orele de religie aflate la dispoziția profesorilor.

 La orele de educație plastică de la Şcoala Gimnaziala nr. 56 și la cercul de pictură al parohiei, elevii participanți au realizat lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viața Sfinţilor români, apărători ai unității de credință și de neam.

Şi anul acesta, la program au mai participat elevi de la peste 20 de şcoli gimnaziale, colegii naţionale şi licee din Bucureşti, care au realizat lucrări de pictură şi desen inspirate de tema manifestării.

Programul cultural-religios-educativ Pe urmele Sfinților Români face parte din calendarul activităților educative municipale ale Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, precum și din seria manifestărilor din anul 2018, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar General al Municipiului București, conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 56 şi delegaţi ai unităţilor de învăţământ participante.

Expozitia gazduită de biserica Iancu Vechi-Mătăsari poate fi vizitată până în ziua de 10 iunie 2018.

 

Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

Galerie imagini