Biserica Iancu Vechi - Matasari
Vernisajul expoziției „Pe urmele sfinților români” la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din sectorul 2 al Capitalei a gazduit, miercuri, 9 noiembrie 2022, cea de-a 8-a ediție a vernisajului de pictură „Pe urmele Sfin­ților Români”. La evenimentul organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Leonardo da Vinci” din Capitală au fost prezentate digital lucrările realizate, iar la final elevii participanți au primit diplome si daruri (dulciuri si iconite).

Peste 600 de elevi de la unități de învățământ din toate sectoarele municipiului București au realizat, pe parcursul modulului 1 al acestui an școlar, lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viețile Sfinților români, pe care le-au trimis profesorilor de religie și educație plastică.

Evenimentul a fost moderat de catre doamna prof. Aurora Ciachir, metodist si coordonatorul programului cultural-religios-educativ „Pe urmele Sfinților Români”, impreuna cu parintele diac. Marius Oblu, coordonator din partea parohiei.

În deschiderea vernisajului, au fost rostite cuvinte de felicitare de catre doamna Alina Ionescu, inspector școlar in cadrul Inspectoratului Scolar al sectorului 3, dl. prof. Cristian Alexa, inspector de specialitate pentru disciplina Religie si doamna Virginia Marilena Stan, director - Scoala Gimnaziala "Leonardo Da Vinci".

Părintele paroh Constantin Stoica a subliniat că activitățile educaționale contribuie la formarea și educarea tinerilor pentru viață: „Am început acest program cultural-religios și educațional în urmă cu opt ani. În timp, la acest program s-au alăturat foarte multe școli din București, iar în prezent se află înscris în programul evenimentelor educaționale extracurriculare din calendarul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Anul acesta au participat 600 de elevi de la peste 50 de unități de învățământ din București din toate sectoarele, inclusiv de la două parohii din sectorul 6”.

Cei prezenți la eveniment, au audiat un concert de muzică religioasă susținut de un grup format din membri ai Corului bărbătesc „Cantus Domini”, dirijat de diaconul Marius Oblu.

Lucrarile elevilor participanti pot fi vizualizate si descarcate accesand link-ul urmator:

https://www.mediafire.com/file/x3ws9dmtq2excwp/Expozi%25C8%259Bie_PE_URMELE_SFIN%25C5%25A2ILOR_ROM%25C3%2582NI-_2022.pdf/file?fbclid=IwAR2BnuVKXL4VZmH7F5-Ggns4xMVEdGPXqZnn-AgfZE5it3TK1JB_KycVArs

 

Stiri: Trinitas Tv (video) : https://www.youtube.com/watch?v=GESqiLIh_A8

        Ziarul Lumina: https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/expozitie-de-pictura-si-colaj-la-parohia-iancu-vechi-matasari-176034.html?fbclid=IwAR1KEitpaG-NGYLnpW4jkERA3vEUrK2002g_GfaeSOo30oJV7E7HPwzzWuk

 

Galerie imagini