Biserica Iancu Vechi - Matasari
ZIUA NAŢIONALA A ROMÂNIEI serbată la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

serbată la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari

🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩

Marţi, 30 noiembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, cel întai chemat la Apostolie, Ocrotitorul României, clericii şi credincioşii de la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari au sărbătorit prin rugăciune Ziua Naţională a României.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru darul sfânt al unităţii poporului român şi o ectenie specială pentru făuritorii Marii Uniri din 1 decembrie 1918 şi pentru toţi eroii români care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa strămoşească, unitatea şi demnitatea poporului român.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de TEDEUM pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor luminată de credința în Dumnezeu și dragostea fata de țară, au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918.

În continuare, Corul VOX COELESTIS al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari împreună cu părintele diacon Marius-Constantin Oblu au susţinut un program de cântece patriotice dedicat Zilei Naţionale a României.

În cuvântul de învaţătură, parintele paroh Constantin Stoica a evidenţiat semnificaţia Zilei Naţionale şi importanţa sărbatoririi acesteia. În acest sens, a fost editat şi un Pliant în care sunt evidenţiate cele mai importante evenimente care au condus la înfaptuirea Marii Uniri. Acesta a fost distribuit, împreună cu iconiţa Sf. Ap. Andrei, tuturor credincioşilor care au participat la slujbă.

Preamilostivul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, sa ne dăruiască ajutorul Său, dragoste și putere în mărturisirea credinței strămoșești și propăşirea spirituală şi materială a poporului român! 🇹🇩

LA MULŢI ANI, ROMANIA! LA MULŢI ANI, FRAŢI ROMANI!

sursa foto: internet

diac. Marius Oblu

Galerie imagini