Biserica Iancu Vechi - Matasari
GRUPUL CORAL MIXT VOX COELESTIS AL PAROHIEI IANCU VECHI-MĂTĂSARI

- Misiune şi cultură prin cântare de înaltă ținută interpretativă -

Înființat în anul 2012, grupul coral mixt VOX COELESTIS  este format din studenţi şi absolvenţi ai Universității Naţionale de Muzică și ai Facultăţii de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti, pasionaţi ai cântului coral. Grupul coral este dirijat de domnul Răzvan Rădos, licențiat al Universității Naţionale de Muzică, secția Dirijat cor academic și ucenic al maestrului Marin Constantin.

Numele VOX COELESTIS înseamnă voci cereşti, îngereşti, care aduc pace, unitate, armonie în comunitate şi îndeamnă la rugăciune şi meditație.

Repertoriul acestei corale este religios şi liturgic, dar cuprinde şi piese din repertoriul muzical coral laic românesc şi universal.

Printr-un program de repetiţii intens, grupul coral mixt VOX COELESTIS este foarte apreciat de comunitatea de credincioşi pentru răspunsurile la Sfânta Liturghie şi concertele susţinute cu diferite ocazii (la sărbătorile Naşterii şi Învierii Domnului, în posturile Nașterii Domnului și Sfintelor Paști, la cele două hramuri).

La aceste concerte sunt invitate coruri și grupuri corale de muzică bisericească și laică din București, care contribuie la reușita unor evenimente muzicale deosebite.

Galerie imagini