Biserica Iancu Vechi - Matasari

Stiri

Noutati - prezinta cele mai recente evenimente desfasurate in viata Bisericii Iancu Vechi - Matasari, dar si articole legate de sarbatorile anului bisericesc.

Lucrări ample de șantier la biserica Iancu Vechi-Mătăsari
În perioada 4 iunie – 14 iulie 2018, la biserica Iancu Vechi-Mătăsari se execută lucrări de refacere a sistemului de încălzire şi de înlocuire a pardoselii din gresie cu plăci de granit.
150 de membri ai comunității parohiale Iancu Vechi-Mătăsari în pelerinaj la mănăstiri din județele Constanța și Ialomița
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari a organizat sâmbătă, 2 iunie 2018, un pelerinaj în județele Constanța și Ialomița sub genericul Istorie, Cultură, Tradiție și Spiritualitate pe urmele Sfântului Apostol Andrei.
Vernisajul expoziției de pictură Pe urmele Sfinților Români  la biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală
La biserica Iancu Vechi-Mătăsari a avut loc miercuri, 23 mai 2018, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj Pe urmele Sfinţilor Români, ediția a V-a, cu tema Sfinţi români, apărători ai unității de credință și de neam.
Conferinta despre contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea  Marii Unirii de la 1 decembrie 2018
Miercuri, 23 mai 2018, de la ora 12 00, la biserica parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, a avut loc o conferinta cu tema Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Unirii de la 1 decembrie 2018.
Conferința despre pictura bisericească  la parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari a organizat joi, 17 mai 2018 conferința cu tema Pictura bisericească, reguli de execuție, mesaj și expresivitate.
Corul mixt Vox Coelestis în concert la Colegiul Mihai Viteazu cu prilejul hramului LTCOR Sector 2
În zilele 11 – 12 mai, tinerii din Protopopiatul Sector 2 Capitală, membri ai Ligii Tinerilor Creștin-Ortodocși Români (LTCOR) si-au cinstit ocrotitorul filialei.
Conferinta despre pictura bisericeasca si concert la biserica Iancu Vechi-Matasari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizeaza joi, 17 mai 2018, de la ora 18.30, conferința cu tema Pictura bisericească, reguli de execuție, mesaj și expresivitate.
Lucrari de pregatire pentru placarea cu marmura a coloanelor din interior la biserica Iancu Vechi Matasari
Luni,16 aprilie 2018 s-au inceput lucrările de pregatire a coloanelor din biserica parohiala Iancu Vechi-Matasari în vederea placarii lor cu marmura. In acest sens s-a indepartat stratul care era surplus si au fost finisati.
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari oferă daruri de Sfintele Paști  pentru 120 de familii sărace - aprilie 2018
Ca în fiecare an, în săptămâna Sfintelor Pătimiri, 120 de familii sărace din parohia Iancu Vechi Mătăsari primesc în dar carne, ouă, ulei, zahăr, orez, făină etc. pentru pregătirea mesei de Sfintele Paști.
Seară duhovnicească cu tema Postul mare, perioadă de cunoaştere a propriei persoane
Aseară la parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sectorului 2 Capitală a avut loc o seară duhovnicească cu tema Postul mare, perioadă de cunoaştere a propriei persoane.