Biserica Iancu Vechi - Matasari

Stiri

Noutati - prezinta cele mai recente evenimente desfasurate in viata Bisericii Iancu Vechi - Matasari, dar si articole legate de sarbatorile anului bisericesc.

Vernisajul expoziţiei de desen şi pictură cu tema „Cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni“
Evenimentul a fost deschis de premierea celor mai bune lucrări realizate de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 din Bucureşti la Olimpiada de Religie 2014, urmată de premierea participanţilor la proiectul „Pe urmele Sfinţilor Români“.
Eveniment religios muzical
Joi, 25 aprilie 2013 de la ora 19:00 a avut loc un concert de cântări religioase specifice Postului Sfintelor Paşti, intitulat „Lumina lui Hristos luminează tuturor“, susţinut de Corala bărbătească „Te Deum Laudamus“, condusă de pr. Zaharia Matei.
Nouă raclă pentru moaştele sfinţilor ocrotitori
Sâmbătă, 30 martie 2013 noua raclă cu moaştele Sfinţilor Mucenici Eustaţie, Teopista, Agapie şi Teopist de la Parohia „Iancu Vechi“ - Mătăsari din Bucureşti a fost sfinţită, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Pelerinaj cu racla cea mică
Singura biserică din Bucureşti care păstrează părticele din moaştele Sfântului Mare Mucenic Eustaţie, ale soţiei sale Teopista şi ale fiilor lor Agapie şi Teopist a organizat a în data de 19 septembrie 2013o scurtă procesiune cu racla sfintilor ocrotitori
S-a sfinţit Biserica „Iancu Vechi“ - Mătăsari
Credincioşii Parohiei Iancu Vechi - Mătăsari din Capitală au fost zilele acestea în sărbătoare.
Sfantul Mare Mucenic Eustatie, hramul bisericii parohiei Iancu Vechi - Matasari
Sfantul Mare Mucenic Eustatie (sec. II), sarbatorit in fiecare an la 20 septembrie, este ocrotitorul bisericii parohiei Iancu Vechi - Matasari din Bucuresti (bd-ul Pache Protopopescu, nr. 90). Potrivit documentelor din arhiva parohiei
Biserica parohiei Iancu Vechi - Matasari isi sarbatoreste cel de-al doilea hram
Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Eustatiu, a sotiei sale Teopista si a fiilor lor Agapie si Teopist (20 septembrie) este cel de-al doilea hram al bisericii parohiei Iancu Vechi – Matasari.