Biserica Iancu Vechi - Matasari

Stiri

Noutati - prezinta cele mai recente evenimente desfasurate in viata Bisericii Iancu Vechi - Matasari, dar si articole legate de sarbatorile anului bisericesc.

Expoziția „Feeria brăduților” la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari
La Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din București  a avut loc duminică, 18 decembrie 2022, vernisajul expoziției „Feeria brăduţilor”, organizată de cercul de pictură al parohiei.
SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR!
Luni, 5 decembrie 2022, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari va organiza serbarea “SFÂNTUL NICOLAE-PRIETENUL COPIILOR”. Anul acesta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.
A XII-a editie a traditionalului Concert de colinde „IATA, VIN COLINDATORI!”
Duminică, 11 decembrie 2022, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează traditionalul concert de colinde „IATA, VIN COLINDATORI!”,aflat la a XII-a editie.
Vernisajul expoziției „Pe urmele sfinților români” la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală a găzduit miercuri, 9 noiembrie 20, a opta ediție a Expoziției de pictură, desen și colaj „Pe urmele sfinților români”.
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, cu sprijinul Agenției de pelerinaje BASILCA TRAVEL a Patriarhiei Române, organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 20-26 februarie 2023 (7 zile/6 nopți).
Biserica Iancu Vechi-Mătăsari, singura biserică din Capitală ocrotită de Sf. M. Mc. Eustaţie,Teopista,Agapie și Teopist (20 septembrie) îşi sărbătoreşte hramul de toamnă
În fiecare an, în ziua de 20 septembrie, parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Mari Mucenici Eustatie și soția sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie și Teopist - Hramul de toamna.
PAROHIA IANCU VECHI-MĂTĂSARI    derulează în perioada 20 august-20 septembrie  programul social-educațional   „AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ!”
Parohia Iancu Vechi-Matasari continua si anul acesta programul social-educaţional „Ajută un copil să meargă la școală!” prin care oferă gratuit rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor proveniti din familii aflate în dificultate.
 Programul educaţional „O POVESTE PENTRU VIAŢĂ!”
În perioada vacanţei de vară, duminica, după Sfânta Liturghie, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari derulează programul educaţional „O POVESTE PENTRU VIAŢĂ!”
A fost insituita sarbatoarea anuala a Grupului coral VOX COELESTIS
În Duminica Femeii Samarinence, 22 mai 2022, la biserica Iancu-Vechi-Mătăsari din București a fost instituită sărbătoarea grupului coral mixt VOX COELESTIS al parohiei. Cu acest prilej, a fost citit textul Misiune și slujirea comunității prin muzică!
 Campania umanitara „Ajutor pentru Ucraina” continua!
Campania are ca scop ajutorarea fratilor nostri refugiati din Ucraina cu posibilitati financiare modeste aflate în evidența parohiei noastre sau gazduiti de parohii si institutii sociale ale Arhiepiscopiei Bucurestilor din Capitala si judetul Ilfov.