Biserica Iancu Vechi - Matasari

Stiri

Noutati - prezinta cele mai recente evenimente desfasurate in viata Bisericii Iancu Vechi - Matasari, dar si articole legate de sarbatorile anului bisericesc.

Scrisoare pastorală cu ocazia Sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezul Domnului
Ca și în anul 2020, din motive justificate de pandemie cu noul coronvirus, nu vom putea aduce vestea Nașterii Domnului la casele dumneavoastră.Însă,la fiecare Sfântă Liturghie vom continua să ne rugăm pentru sănătatea, pacea și împlinirea bunelor dorințe.
Parohia „Iancu Vechi – Mătăsari”, din Capitală a organizat duminică, 5 decembrie 2021, a zecea ediție a evenimentului „Sfântul Nicolae – prietenul copiilor”, în cadrul căruia au fost oferite daruri pentru 100 de copii din parohie și din alte cartiere bucu
“SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”
Duminica, 5 decembrie 2021, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, din Protopopiatul Sector 2 Capitală, va organiza serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”.
ZIUA NAŢIONALA A ROMÂNIEI serbată la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Marti, 30 noiembrie 2021, in ziua prăznuirii Sfantului Apostol Andrei, cel intai chemat la Apostolie, Ocrotitorul României, credincioşii şi clericii de la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari au sărbătorit prin rugăciune Ziua Naţională a României.
Hramul bisericii Iancu Vechi-Matasari - emisiunea "Universul credintei"-TVR 1
Luni, 20 septembrie 2021, parohia Iancu Vechi Matasari din Bucuresti si-a sarbatorit hramul de toamna, biserica parohiei fiind ocrotita de Sfintii Mari Mucenici Eustatie si sotia sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie si Teopist.
Parohia „Iancu Vechi-Mătăsari" şi-a serbat luni, 20 septembrie, hramul de toamnă.
Parohia „Iancu Vechi”-Mătăsari din Capitală şi-a serbat luni, 20 septembrie, hramul de toamnă, biserica parohială fiind ocrotită și de Sfinţii Mari Mucenici Eusta­ţie şi soţia sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie şi Teopist.
Catapeteasma bisericii IancuVechi-Matasari prinde contur!
La atelierul domnului sculptor Costică Moroiu din comuna Dărăști, jud. Ilfov se lucrează manual la catapeteasma bisericii Iancu-Vechi Mătăsari.
Hramul de Toamna al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari
În fiecare an, în ziua de 20 septembrie, parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Mari Mucenici Eustatie și soția sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie și Teopist - Hramul de toamna.
 Intalnire cu profesorii de Religie
Astazi, 10 septembrie 2021, la inceput de an scolar, a avut loc intalnirea cu profesorii de Religie de la Scoala Gimnaziala nr. 56 aflata in cuprinsul parohiei Iancu Vechi-Matasari.
Ajutor pentru elevi la început de an școlar de la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Parohia Iancu Vechi-Matasari continua si anul acesta programul social-educaţional „Ajută un copil să meargă la școală!” prin care oferă gratuit rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor proveniti din familii aflate în dificultate.