Biserica Iancu Vechi - Matasari

Stiri

Noutati - prezinta cele mai recente evenimente desfasurate in viata Bisericii Iancu Vechi - Matasari, dar si articole legate de sarbatorile anului bisericesc.

Vernisajul expoziției „Pe urmele sfinților români” la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală a găzduit miercuri, 9 noiembrie 20, a opta ediție a Expoziției de pictură, desen și colaj „Pe urmele sfinților români”.
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, cu sprijinul Agenției de pelerinaje BASILCA TRAVEL a Patriarhiei Române, organizează un Pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 20-26 februarie 2023 (7 zile/6 nopți).
Biserica Iancu Vechi-Mătăsari, singura biserică din Capitală ocrotită de Sf. M. Mc. Eustaţie,Teopista,Agapie și Teopist (20 septembrie) îşi sărbătoreşte hramul de toamnă
În fiecare an, în ziua de 20 septembrie, parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Mari Mucenici Eustatie și soția sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie și Teopist - Hramul de toamna.
PAROHIA IANCU VECHI-MĂTĂSARI    derulează în perioada 20 august-20 septembrie  programul social-educațional   „AJUTĂ UN COPIL SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ!”
Parohia Iancu Vechi-Matasari continua si anul acesta programul social-educaţional „Ajută un copil să meargă la școală!” prin care oferă gratuit rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor proveniti din familii aflate în dificultate.
 Programul educaţional „O POVESTE PENTRU VIAŢĂ!”
În perioada vacanţei de vară, duminica, după Sfânta Liturghie, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari derulează programul educaţional „O POVESTE PENTRU VIAŢĂ!”
A fost insituita sarbatoarea anuala a Grupului coral VOX COELESTIS
În Duminica Femeii Samarinence, 22 mai 2022, la biserica Iancu-Vechi-Mătăsari din București a fost instituită sărbătoarea grupului coral mixt VOX COELESTIS al parohiei. Cu acest prilej, a fost citit textul Misiune și slujirea comunității prin muzică!
 Campania umanitara „Ajutor pentru Ucraina” continua!
Campania are ca scop ajutorarea fratilor nostri refugiati din Ucraina cu posibilitati financiare modeste aflate în evidența parohiei noastre sau gazduiti de parohii si institutii sociale ale Arhiepiscopiei Bucurestilor din Capitala si judetul Ilfov.
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează in Saptamana Mare  ATELIERUL DE ÎNCONDEIAT OUĂ
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează in zilele de 18,19 si 20 aprilie 2022, între orele 10:00-13:00, ATELIERUL DE ÎNCONDEIAT OUĂ. Activitatea se desfășoară sub îndrumarea doamnei profesor de Educatie plastică Maria Nicoleta PETRESCU.
De la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari a plecat luni, 14 martie 2022, un transport umanitar către Ucraina. Ajutoarele au fost colectate în cadrul campaniei „AJUTOR PENTRU UCRAINA!”, inițiată la începutul lunii martie impreuna cu partenerii parohiei.
Campania „Ajutor pentru Ucraina” la Parohia Iancu Vechi‑Mătăsari din Capitală
Parohia Iancu Vechi-Matasari din Bucuresti in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Vanatoresti din Romania organizeaza campania umanitara „AJUTOR PENTRU UCRAINA”. Campania are ca scop ajutorarea fratilor nostri refugiati din Ucraina.